خرما از جمله میوههایی است که سرشار از املاح معدنی بوده و مصرف آن در رژیم غذایی بسیار توصیه میشود. خوردن چند عدد خرما در هنگام سحر و افطار، آهن مورد نیاز شما را فراهم می کند و همچنین خرما به دلیل قند موجود در آن باعث تنظیم قند خون و افزایش سطح انرژی میشود.
روزه داران در ماه رمضان در طول روز دچار افت قند خون شده و همین امر سبب کاهش عملکرد مغز و کسالت و ضعف میشود . با مصرف خرما در هنگام سحر میتوان ذخیره قند خون را بالا برد و با مصرف خرما در هنگام افطار میتوان به سرعت مواد مورد نیاز بدن را تامین کرد تا ذهن توانایی خود را بازیابد. علاوه بر آن طبع گرم خرما در هنگام بی حالی و افت فشار، می تواند کارساز باشد.
خرما به طور تقریبی دارای حدودا پنجاه درصد گلوکز و بیست و پنج درصد ساکاروز بوده (میزان گلوکز و ساکاروز بر اساس نوع خرماها متفاوت است) و میزان قابل قبولی کالری به بدن میرساند. از همین رو خوردن آن در سحر برای حفظ سلامتی و انرژی بدن مفید است. در نظر داشته باشید که خرمای خشک، نسبت به خرمای تازه و رطب کالری بیشتری دارد. بنابراین، خرمای کلوته به عنوان یک خرمای نیمه خشک منبع غنی از کالری، فیبر، انواع ویتامین و مواد معدنی از جمله آهن، پتاسیم، کلسیم و سدیم بوده و تاثیر زیادی بر حفظ سلامت بدن در این ماه دارد.