آشنایی با خرمای سایر
Posted on: 2022-02-23 Posted by: admin Comments: 0

خرمای سایر

خرمای سایر یا استعمران یکی از مهمترین ارقام خرما در استان خوزستان و حدود 70% سطح زیر کشت خرمای این استان را به خود اختصاص داده است.

رطوبت این نوع خرما حدود 18% درصد است به همین دلیل این خرما به عنوان خرمای نیمه خشک دسته بندی می شود و از ماندگاری بالاتری نسبت به خرماهای تر برخوردار است. این خاصیت سبب شده تا خرمای سایر مناسب ترین رقم تجارتی و صادراتی ایران گردد.

آشنایی با خرمای سایر و ویژگی های آن
  • وزن حداقل 7 و حداکثر 10 گرم
  • نسبت گوشت به هسته 88%
  • طول میوه 3.5 تا 4 سانتیمتر
  • رطوبت حدود 18%
  • رنگ قهوه ای متمایل به قرمز یا کهربائی

خرمای سایر یا استعمران بیضی و کمی کشیده و معمولا به رنگ قهوه ای متمایل به قرمز است. رنگ خارک آن زرد و نوع مرغوب آن در مناطقی از خوزستان به عمل می آید. ضخامت پوست در سعمران (به زبان محلی خوزستان) نسبتاً ضخیم و خشن می باشد.

قسمت خوراکی میوه شیرین و تا اندازه ای مزه گس دارد (در مراحل اولیه رطب)، میزان چسبندگی هسته و همچنین کلاهک به میوه کم است.

درجه قندی خرمای سایر بالا بوده (حدود 70%) و دارای مواد مغذی فراوان و سلولز پایین است.

رسیدن خارک در اواخر مرداد ماه ولی برداشت میوه کاملاً رسیده آن در اوایل شهریور تا مهر ماه صورت می گیرد.

آشنایی با خرمای سایر بانکت
آشنایی با خرمای سایر بانکت.
آشنایی با خرمای سایر بانکت..

به دلیل ویژگی انبارپذیری، سهولت حمل و نقل و نگهداری ساده، صادرات خرمای استعمران به راحتی انجام شده و سالانه حجم بالایی از این خرما از ایران به سایر کشور ها صادر می شود.

طبق آمار رسمی گمرک ایران در سال 1399، خرمای سایر حدود 6% درصد از حجم صادرات انواع خرما را به خود اختصاص داده که معادل 3% ارزش دلاری از میان صادرات انواع خرما بوده است.

کشورهای آمریکای شمالی، کشورهای عربی و کشورهای اروپایی مانند آلمان، فرانسه، سوئد، فنلاند و… از مشتریان خارجی خرمای سایر هستند و بازار فروش این خرما در این کشورها بسیار رونق دارد.

Categories:

Leave a Comment