کبکاب
Posted on: 2021-12-11 Posted by: admin Comments: 0

خرمای کبکاب | Kabkab Date

ویژگی ها و خواص خرمای کبکاب

خرمای کبکاب یکی از خرماهای شناخته شده‌ی ایران است که به دلیل آب و هوای مناسب برای کشت این نوع خرما، فراوانی آن در فارس، بوشهر و خوزستان مشاهده می‌شود.

درباره خرمای کبکاب بیشتر بدانید
تصویر خرمای کبکاب
  • وزن حداقل 10 و حداکثر 18 گرم
  • نسبت گوشت به هسته 95 درصد
  • طول میوه 3/5 تا 4 سانتی متر
  • رطوبت حداکثر 20 درصد
  • رنگ قهوه‌ای نسبتا تیره

این خرما در زمره خرماهای تر قرار می گیرد. میانگین برداشت محصول هر درخت نخل کبکاب، 40 تا 50 کیلوگرم می باشد. متوسط میزان برداشت این نوع خرما از هر هکتار نخلستان حدود 15 تن می باشد که در رتبه سوم انواع پربازده ترین نخلستان های کشور بعد از خرماهای برحی و مضافتی قرار می گیرد.

از لحاظ سطح زیر کشت، این خرما بعد از خرمای مضافتی، با حدود 31 هزار تن (حدود 14% از حجم تولید نخلستان های کشور)، رتبه دوم را در اختیار دارد.

سهم انواع خرما از تولید
میزان تولید خرمای کبکاب در کشور

بر اساس آمار و ارقام گمرک ایران، ارزش صادرات خرمای کبکاب نیز حدود 12/5 میلیون دلار است و در رتبه پنجم بیشترین ارزش دلاری صادرات خرمای کشور قرار می گیرد و سهمی حدود 4 درصدی از صادرات خرمای ایران را در اختیار دارد.

خرمای کبکاب را هم به صورت رطب و هم خارک استفاده می‌کنند. مراحلی که خرما برای به ثمر رسیدن طی می‌کند، به ترتیب حبابوک، کیمری، خارک، دمباز، رطب و خرما بوده اما این میوه از مرحله خارک به بعد مصرف بیشتری دارد. رطب کبکاب از لذیذ ترین رطب‌های شناخته شده است.

آمار صادرات خرمای کبکاب

خرما در مرحله حبابوک بسیار نارس، سفت و به رنگ سبز می باشد. در مرحله کیمری به رنگ سبز روشن در می‌آید اما هنوز ظاهر بیضی آن شکل نگرفته است. در مرحله خارک، خرما زرد رنگ شده، طعم گس دارد و بسیار ترد است. در مرحله رطب، خرما رنگ قهوه ای روشن و شیرینی متعادلی دارد. به مرحله ای که خرما نیمی خارک و نیمی رطب بوده، دمباز گفته می شود.

برای تولید رطب عسلی که یکی از پرمصرف ترین و شناخته شده ترین انواع رطب ایران می باشد، خرمای کبکاب را در مرحله خارک از درخت برداشت و به سردخانه منتقل می کنند تا در آنجا رسیده شود. بعد از آن بهتر است در مدت زمان کوتاهی مصرف شده تا خرما ترشیده نشود. رطب عسلی کبکاب از شیرینی متعادل و کمتری نسبت به زمانی که به طور طبیعی و بر روی نخل می‌رسد، برخوردار است.

از ویژگی‌ها و خواص خرمای کبکاب می‌توان به این اشاره کرد که طول خرمای کبکاب 3و نیم تا 4 سانتی متر بوده و رنگ قهوه ای نسبتا تیره دارد. طعم آن شیرین و لذیذ است. طبیعت این نوع خرما، گرم و مرطوب بوده و دارای رطوبت 18 درصد است.

درباره خرمای کبکاب بیشتر بدانید
مشاهده خرمای کبکاب و پراکندگی تولید و صادرات
خرمای کبکاب و ویژگی های آن

کبکاب از معدود خرماهایی است که در بیشتر مناطق جنوب کشور قابلیت کشت دارد. لذا اندازه، میزان رطوبت، و شیرینی کبکاب بسته به منطقه‌ی کشت آن متفاوت است. این نوع خرما در استان‌های خوزستان، فارس  و بوشهر از جمله  تنگستان ، بهبهان ، دشتستان ، کازرون و همچنین در مناطق خرما خیز مانند خشت ، کمارج ، خورموج ، جهرم ، طبس و قیروکارزین کشت می‌شود.

خرمای کبکاب دارای مواد معدنی چون انواع ویتامین‌های C B1 B2 A منیزیم، آهن، پتاسیم، کلسیم و پروتئین بوده و از میزان فیبر مناسبی برخوردار است.

جدول ارزش غذایی خرمای کبکاب

جدول ارزش غذایی کبکاب
Categories:

Leave a Comment