1- جلوگیری از آسیب DNA
هسته خرما سرشار از انواع آنتی اکسیدانهایی است که از آسیب به ساختار DNA بدن جلوگیری میکنند. علاوه بر آن، هسته خرما به دلیل داشتن مواد معدنی متعدد در تقویت سیستم ایمنی و اعصاب موثر است. ارزش غذایی خرما و هسته آن، این میوه را به یک منبع غذایی بسیار ارزشمند تبدیل کرده است.
2- مفید در درمان مشکلات قند خون
پودر هسته خرما برای افراد دیابتی و کنترل قند خون بسیار مفید است. این پودر خارق العاده دارای خواص تولید انسولین است. اگر فردی دیابت و قند خون بالا دارد، بهتر است به مدت یک هفته پودر هسته خرما را امتحان کند و تاثیر شگفت انگیز آن بر سطح قند خون خود را بسنجد.
3- عوامل ضد ویروسی
هسته خرما به عنوان یک عامل ضد ویروسی در برابر انواع ویروسهای بیماری زا انسانی عمل می کند. میتواند در درمان و پیشگیری از بسیاری از انواع عفونتهای ویروسی نیز مفید باشد. تحقیقات نشان داده است که عصاره خرما توانایی قوی در جلوگیری از عفونت “فاژ سودوموناس” را نشان میدهد و به طور کامل از لیز باکتریایی جلوگیری می کند.
4- جلوگیری از آسیب کلیه و کبد
هسته خرما به درمان سنگ کلیه و بیماریهای مثانه کمک شایانی میکند. هسته خرما حاوی چندین ترکیب دارویی است. یکی از آنها مانند کورتون عمل میکند و برای درمان ناراحتی های کلیه و مثانه، التهاب و بیماری های عفونی استفاده میشود.
هسته خرما خاصیت خرد کنندگی دارد و با شکستن و خرد کردن سنگها به دفع راحت تر آن کمک میکند. هسته خرما سرشار از “پروآنتوسیانیدین” است که به محافظت از کبد و کلیه در برابر هر گونه آسیب کمک میکند.
5- سرشار از آنتی اکسیدانها
هسته خرما بر خلاف اندازه کوچکش، منبع بسیار غنی از آنتی اکسیدان هاست. تحقیقات نشان میدهد که آنتی اکسیدان هیدرولیز پروتئین هسته خرما میتواند به عنوان یک ماده غذایی کاربردی بالقوه برای بهبود سلامت استفاده شود.
6- مفید برای پوست
مطالعات نشان میدهد که روغن هسته خرما محافظتی بر روی پوست در برابر آسیب های ناشی از قرار گرفتن در معرض اشعه ما وراء بنفش(UV-B) میباشد. مطالعه مشابهی نشان داد که روغن هسته خرما به دلیل خواص آنتی اکسیدانی، می تواند پوست انسان را ترمیم کند.
وجود آنتی اکسیدان های طبیعی مانند فنل ها و توکوفرول ها در روغن هسته خرما می تواند از آسیب های ناشی از قرار گرفتن در معرض پراکسید هیدروژن بر روی پوست جلوگیری کند.
7- مبارزه با رادیکال های آزاد
خرما سرشار از مواد غیر مغذی زیست فعال به نام فیتوکمیکال است که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کند. بر اساس تحقیقات انجام شده در کشور چین، خرما دومین میوه آنتی اکسیدانی میباشد.
روغن هسته خرما از دسته های زیادی از اجزای فعال زیستی تشکیل شده است که یکی از آنها کاروتنوئیدها است. این یک آنتی اکسیدان شناخته شده است که با محافظت از مو در برابر رادیکال های آزاد به تقویت مو نیز کمک میکند.
8- نرم کننده و ضخیم کننده مو
علاوه بر جلوگیری از شوره سر و آکنه پوست سر، روغن هسته خرما به دلیل خواص مرطوب کنندگی آن نیز به طور گسترده مورد استفاده قرار میگیرد. اسیدهای چرب امگا 6 و امگا 9 موجود در این روغن به کنترل میزان رطوبت موها کمک می کنند. برای احیای موهای خشک و شکننده، توصیه میکنیم از محصولات مراقبت از موی ساخته شده با روغن هسته خرما استفاده کنید.
9- جلوگیری از سفیدی زودرس مو
خرما سرشار از ویتامینهای زیادی است که به محافظت در برابر از بین رفتن رنگدانه مو کمک میکند.
دو مورد از آنها مس و پانتوتنیک اسید (ویتامین B5) هستند که به تحریک تولید رنگدانه کمک میکنند. رنگ مو بر اساس میزان ملانین در تارها تعیین می شود. با افزایش سن، بدن ما ملانین کمتری تولید میکند و موهای ما کم کم سفید میشوند. برای کند شدن این روند، خوردن غذا و استفاده از محصولاتی که به طور طبیعی غنی از مس و اسید پانتوتنیک هستند، مفید خواهد بود. روغن هسته خرما یکی از این مواد است!
10- سرشار از فیبر
هسته خرما که حدودا 10 درصد وزن خرما را تشکیل می دهد، به طور متوسط 1.73 درصد فیبر غذایی دارد. پس میتوان گفت که هسته خرما منبع غنی از فیبر است.
این مقدار فیبر قابل توجه متاسفانه پس از هسته گیری یا فرآوری خرما، به چرخه غذایی برنمیگردد و معمولاً کارخانه ها از دانه ها به عنوان ضایعات و یا خوراک دام استفاده میکنند.
بنابراین پودر هسته خرما میتواند ناراحتیهای گوارشی به ویژه اسهال مزمن را درمان کند و به عنوان یک ضدعفونی کننده قوی عمل کرده و باکتریهای وارد شده به دستگاه گوارش را از بین ببرد.