طب سنتی بانکت
Posted on: 2022-01-26 Posted by: admin Comments: 0

مهم ترین خواص خرما در طب سنتی

مهم ترین خواص خرما در طب سنتی و روش تهیه دارو های خرمایی

از خواص و فواید خرما در مقاله‌های ” دایره المعارف خرما “،” خواص اعجاب آور خرما برای ورزشکاران “،” چگونه با خستگی روزانه مقابله کنیم؟ ” و” سبک زندگی LOHAS چیست؟بسیار گفته ایم اما یکی از مهم ترین ویژگی های خرما، خواص آن در طب سنتی است. در ادامه به بررسی فواید خرما و خواص بی نظیر خرما در طب سنتی می پردازیم و به خواص دارویی آن اشاره خواهیم کرد.

خواص مصرف خرما در هوای سرد

  • خرما و طبع گرم آن

طبع خرما به طور طبیعی گرم و تر و متعادل است و به همین سبب برای رفع سردی معده بسیار مناسب بوده و همچنین با توجه به حجم کوچک آن، از کالری مناسبی برای انرژی روزانه برخوردار است.

خرما سبب رفع خستگی و تقویت قوای جنسی به خصوص در سرد مزاجان، می شود و از بیماری های سرد بلغمی جلوگیری می کند. به همین منظور می‌توان مقداری خرما را در شیر بخیسانید و با مقداری دارچین، نوش جان کنید.

اگر خرما را با شمبلیله دم کرده و صاف کنید. نوشیدن آن می‌تواند برای دفع سنگ کلیه و مثانه موثر باشد.

در برخی مقالات و سایت ها از خرمای مرداسنگ به عنوان تنها خرما با طبع سرد نام برده شده است که البته بدون شواهد و مدارک علمی می باشد.

خواص خرما در طب سنتی
  • خواص هسته خرما

مردم جنوب کشور از هسته خرما نان پخته و  با بو دادن هسته خرما و پودر کردن آن، قهوه خرما درست می‌کنند.

قهوه هسته خرما حاوی مقادیر قابل قبولی آنتی اکسیدان و خواص ضد ویروسی است. قهوه هسته خرما برای رفع عفونت کلیه و مثانه، درمان روماتیسم، کاهش درد مفاصل، کاهش ریزش مو، درمان پروستات و … نیز مفید می باشد.

  • جوشانده خرما و فواید آن

خرما در درمان اختلات روده‌ای و مشکلات قلبی مفید بوده و ویتامین A موجود در آن برای رفع ضایعات سلول های سرطانی بسیار موثر است.

همچنین می توانید 50 گرم خرما را در آب بجوشانید و سپس بعد از صاف کردن آن را میل کنید. جوشانده خرما نرم کننده سینه و گلو  است و به دلیل وجود ویتامین B موجود در آن، آرامش بخش  بوده و  نیز برای تقویت کیله و بهبود کمر درد و برای کسانی که درد مفاصل دارند موثر است.

  • خرما و رفع تورم پلک

پماد هسته خرما تاثیر بسیاری بر رفع تورم پلک دارد و از آن برای رشد و تقویت مژه نیز استفاده می‌شود. همچنین از گل خرما برای رفع یبوست استفاده می‌کنند.

  • خرما و تاثیر آن بر  آرامش قلب و  اعصاب

پتاسیم موجود در خرما فشارخون بالا را کاهش داده و وجود  اسید فولیک، به خون رسانی مناسب بدن، به خصوص در زنان باردار کمک می‌کند.  ویتامین  C یکی دیگر از مواد معدنی است که برای جلوگیری از بسیاری از بیماری های فصول سرد موثر بوده و مانع از ابتلا به بیماری خونریزی اسکوربوت می‌شود. ثابت شده است که خیساندن خرما و مصرف آن صبح به صبح، حتی هفته ای دوبار، به آرامش قلب کمک فراوانی می کند.

موارد ذکر شده فوق خواص مشترک بین انواع خرما می باشد، در حالی که هر یک از انواع خرما خواص، طعم و ویژگی های منحصر به فرد خو را دارند که در مقالات مربوطه به صورت تفصیلی به آن ها پرداخته شده است.

Categories:

Leave a Comment