معمولا از 5 تا 7 بشکه چوبی در این فرایند استفاده میشود:
بشکه چوب فندق مسئولیت اضافه کردن رنگ را به عهده دارد، بشکه گیلاس، طعم شیرین و ملس را به عصاره اضافه کرده و بشکه توت، عطر دلنشینی را به آن میبخشد. توجه داشته باشید که پس از ساخته شدن بشکهها آنها را به مقداری سرکهی از پیش آماده شده آغشته می کنند تا میکروارگانیسمهایی که مسئول تولید سرکه هستند، جذب چوب شوند. درنهایت پس از طی شدن همهی این فرآیندها، محصول نهایی توسط گروهی که مسئولیت تست و قضاوت درباره محتویات بشکهی آخر را به عهده دارند، تایید می شود.
سرکه بالزامیک به دلیل داشتن میزان قند بیشتر نسبت به سرکههای دیگر، از باکتریهای متفاوتی برخوردار است. بر اساس تحقیقات 32 نوع باکتری در فرآیند به عمل آمدن سرکه بالزامیک نقش دارند.
به طور کلی سرکه بالزامیک سه نوع دارد:
- نوعی که به صورت سنتی تولید میشود که در بالا هم به آن اشاره شد.
- نوعی که به صورت صنعتی تولید میشود که فرایند تولید آن به مراتب کوتاه تر از مورد اول می باشد.
- نوع سوم که مخلوطی از دو نوع سرکه بالزامیک سنتی و صنعتی است.
سرکه بالزامیک اصیل که به شیوه سنتی تهیه می شود معمولا با عنوانACETO BALSAMICO TRADIZIONALEدرج شده بر روی بطری آن شناخته میشود.
همچنین شیوه ای از تولید سرکه بالزامیک است که به مدت زمان خیلی کمتری نیاز دارد و ممکن است حاوی آب انگور و سرکه معمولی نیز باشد، که شاید بتوان از آن به عنوان سرکه بالزامیک غیراصل با هزینه تولید پایین یاد کرد. با این حال به این نوع سرکه هم، بالزامیک گفته میشود. متداول ترین سرکه بالزامیک در ایران نیز از همین نوع می باشد که در جهان با عنوان DI ACETO BALSAMICO MODENA درج شده بر روی بطری آن شناخته می شود
مطلب مفیدی بود. پس سرکه بالزامیک خرما مانادیت و بولونی در واقع سرکه خرما هستن و خبری از سرکه بالزامیک نیست طبق این مقاله.
البته انصافا اگر سرکه خرما فرمول خوبی داشته باشه به نظر من به مراتب از سرکه بالزامیک خوشمزه تره.
چه عجیب!!!
من هم فکر می کردم سرکه بالزامیک خرما وجود داره. چون بالزامیک یه نوع سرکه ایتالیایی هست در حالی که اصلا محصولی مثل خرما میوه گرمسیریه و تو ایتالیا کاشته نمیشه.