خرمای مضافتی | mazafati date
Posted on: 2021-09-14 Posted by: admin Comments: 0

خرمای مضافتی | Mazafati Date

خرمای مضافتی و خواص بی نظیر آن

خرمای مضافتی شناخته شده ترین خرمای ایران است که با نام رطب مضافتی نیز شناخته می‌شود.

زمان مطالعه: 5 دقیقه

مضافتی
  • وزن حداقل 12 و حداکثر 22 گرم
  • نسبت گوشت به هسته حدود 95 درصد
  • طول میوه حداقل 3 و حداکثر 4.5 سانتی متر
  • رنگ مشکی

مرغوب ترین نوع خرمای مضافتی در شهرهای بم و جیرفت استان کرمان، حاجی آباد هرمزگان و ایرانشهر سیستان و بلوچستان کشت و به بازارهای بین المللی نیز صادر می شود. بیشترین سطح کشت این نوع خرما در بم می باشد.

این خرما در زمره خرماهای تر قرار می گیرد و شیره زیادی دارد. شرایط نگهداری آن در دمای 5- تا 5 درجه سانتیگراد می باشد و در صورت عدم نگهداری در محیط خنک ترشیده می‌شود.

خرمای مضافتی
خرمای مضافتی

خرمای مضافتی پوستی نازک، براق و سیاه رنگ دارد که به راحتی از گوشت جدا می شود. از مشخصه های خرمای مضافتی میزان بالای فیبر و پتاسیم آن است.

این خرما در زمره خرماهای تر قرار می گیرد. میانگین برداشت محصول هر درخت نخل مضافتی، 100 تا 120 کیلوگرم می باشد. متوسط میزان برداشت این نوع خرما از هر هکتار نخلستان حدود 18 تن می باشد که در رتبه دوم انواع پربازده ترین نخلستان های کشور بعد از خرماهای برحی قرار می گیرد. (بر اساس گزارش سال 1398 وزارت جهاد کشاورزی-معاونت امور باغبانی-دفتر امور میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری)

سهم انواع خرما از تولید
میزان تولید در کل کشور

از لحاظ سطح زیر کشت، این خرما با حدود 46 هزار تن (حدود 21% از حجم تولید نخلستان های کشور)، رتبه نخست را در اختیار دارد.

بر اساس آمار و ارقام گمرک ایران، ارزش صادرات خرمای مضافتی نیز حدود 164 میلیون دلار است و در رتبه نخست بیشترین ارزش دلاری صادرات خرمای کشور قرار می گیرد و سهمی حدود 55 درصدی از صادرات خرمای ایران را در اختیار دارد.

مضافتی
خرمای مضافتی بانکت

خرمای مضافتی از جمله خرماهایی پرطرفدار در میان ایرانیان است که بیشترین حجم صادرات خرمای ایران را به دلیل محبوبیت در خارج از ایران نیز به خود اختصاص داده است.
این خرما سرشاز از مواد معدنی از جمله منیزیم و پتاسیم است. منیزیم باعث افزایش استحکام استخوان ها شده و خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد. همچنین سلامت عروق را تضمین کرده و اضطراب و سردرد میگرن را درمان می کند. پتاسیم سبب کاهش استرش و افزایش آرامش اعصاب شده و در کنترل فشار خون بالا نیز موثر است. علاوه بر آن پتاسیم خطر سکته‌ی مغزی را کاهش داده و برای کنترل مایعات بدن موثر است.

میزان رطوبت و شیره خرمای مضافتی بسته به نوع خرما، شیوه کشت و زمان برداشت آن متفاوت است. میزان زیاد شیره خرما استفاده از آن را برای مصرف کننده سخت می کند، ضمن اینکه رطوبت بیش از حد باعث جذب آلودگی ها می شود.

از آنجایی که رعایت بهداشت و سلامت مواد غذایی در دوران پاندمی بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است، مصرف خرماهای کم شیره رواج بیشتری پیدا کرده اند. خرمای کم شیره از لحاظ بهداشتی آلودگی های کمتری را به خود جذب می کند.

خرمای مضافتی به منظور حفظ کیفیت آن باید حتما در یخچال نگهداری کرد. همچنین شستشو و عدم مصرف این نوع خرما موجبات فاسد و ترش شدن آن را فراهم می کند، لذا باید در هر مرحله به میزان مصرف شستشو شود.

از دیگر مزایای شیره ی کمتر برای خرمای مضافتی، حمل آسان تر و ماندگاری بیشتر در شلف فروشگاه ها می باشد.
خرمای مضافتی به دلیل قند بالا به سرعت انرژی از دست رفته را بازمی‌گرداند و به همین دلیل برای افرادی که فعالیت های روزانه زیادی دارند و یا افرادی که به هر دلیل نگران افت قند یا انرژی خود هستند بسیار مناسب است.

خرمای مضافتی بانکت

جدول ارزش غذایی خرمای مضافتی

Categories:

Leave a Comment