Posted on: 2021-10-27 Posted by: admin Comments: 0

خرمای مجول | Medjool Date

آشنایی کامل با خرمای مجول و خواص آن

خرمای مجول اگر بهترین خرمای جهان نباشد، بی شک یکی از باکیفیت ترین و بزرگترین خرمای جهان بوده که بومی کشور مراکش می باشد. این نوع خرما همچنین در ایران، آمریکا، عربستان، آفریقای جنوبی، اردن و فلسطین نیز کشت می شود.

مناسب ترین شرایط آب و هوایی برای کشت این نوع خرما در ایران، استان های فارس و بوشهر هستند.

زمان مطالعه: 5 دقیقه

p1madjool
  • وزن حداقل 20 و حداکثر 24 گرم
  • نسبت گوشت به هسته بیش از ۹۳ درصد
  • طول میوه حداقل ۵ سانتی متر
  • رطوبت ۲۰ تا ۲۶ درصد
  • رنگ قهوه ای مایل به قرمز

آنچه که این نوع خرما را متمایز می کند اندازه بزرگ آن (گاهی تا 7 سانتیمتر) می باشد. این نوع خرما حاوی مقدار کمی کلسیم، مقدار قابل قبولی پتاسیم، منگنز و مس و همچنین اندکی فیبر است.

مجول
مجول
مجول

به طور طبیعی انواع خرما دارای فیبر، آهن، پتاسیم، منیزیم، ویتامین های B و مواد معدنی است. در این میان، خرمای مجول اما علاوه بر اینها، سرشار از کلسیم بوده و همچنین به دلیل شیوه خشک کردن خرمای مجول، قند آن غلیظ تر می‌شود و میزان شیرینی آن افزایش می‌یابد. اما جالب است بدانید که شاخص گلوکز مجول زیاد نیست و افراد دیابتی می‌توانند بدون نگرانی آن را مصرف کنند. مجول با فیبر و آنتی اکسیدانی که دارد کلسترول بد (ال دی ای) بدن را کاهش می‌دهد و با جلوگیری از رسوب شریانی، مانع از ایست قلبی می‌شود.

نخل های خرمای مجول، تقریباً 10 سال پیش توسط وزارت جهاد کشاورزی به منظور انجام تحقیقت از آفریقا به ایران آورده و به صورت آزمایشی کشت شد.
با تلاش محققان مرکز تحقیقات کشاورزی جهرم و انجام اصلاحات مربوطه این نوع خرما در شهر جهرم با کیفیت بالا به بار نشست.
این خرما در حال حاضر در استان های هرمزگان، کرمان، خوزستان، فارس و بوشهر کشت می شود. لازم به ذکر است باغداران به دلیل قیمت بالای خرمای مجول (نوع مرغوب 20 دلار برای هر کیلو) علاقه زیادی به کاشت و پرورش آن به منظور صادرات، دارند.

Categories:

Leave a Comment