خرمای پیارم
Posted on: 2021-09-28 Posted by: admin Comments: 0

خرمای پیارم | Piarom Date

خواص خرمای پیارم و سهم آن از تولید

پیارُم نام یکی از انواع خرماهای نیمه خشک ایران است که در شهرستان حاجی آباد استان هرمزگان کشت می‌شود.

زمان مطالعه: 5 دقیقه

پیارم
  • وزن حداقل 10 و حداکثر 13 گرم
  • نسبت گوشت به هسته حدود 89 درصد
  • طول میوه بین 4 تا 5 سانتی متر
  • رنگ قهوه ای تیره

به علت خنک تر بودن مناطقی که خرمای پیارم در آن کاشته می‌شود نسبت به سایر مناطق خرماخیز، درخت پیارم برای اینکه به باردهی و ثمردهی کامل برسد زمان بیشتری احتیاج دارد و گاهی تا 10 سال بعد از کاشت باید برای به ثمر نشستن آن منتظر ماند که البته این خود شاید دلیلی بر کیفیت و گران بودن این نوع خرما باشد.

سهم انواع خرما از تولید
میزان تولید در کل کشور

خرمای پیارم در زمره خرماهای نیمه خشک قرار می گیرد. میانگین برداشت محصول هر درخت نخل مضافتی، 60 تا 70 کیلوگرم می باشد. متوسط میزان برداشت این نوع خرما از هر هکتار نخلستان حدود 12 تن می باشد که در رتبه پنجم انواع پربازده ترین نخلستان های کشور بعد از خرماهای برحی، مضافتی، کبکاب و زاهدی قرار می گیرد. (بر اساس گزارش سال 1398 وزارت جهاد کشاورزی-معاونت امور باغبانی-دفتر امور میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری)

پیارم
پیارم

روستاهای کهه ، سرچاهان، تزرج، معدنوئیه، شهدادی، برآفتاب، دهستان پایین و بالا، نیزار، درآگاه، گهکم، گنج ،دشت سید جوذر، جائین… در شهرستان حاجی‌آباد از نقاط عمده تولید خرمای پیارم هستند.

این خرما منبع عالی از پتاسیم نیز می‌باشد و برای جلوگیری از فشار خون بالا بسیار عالی است. قند خرمای پیارم از نوع فروکتوز و مناسب افراد دیابتی است. خرمای پیارم سرشار از مواد قندی، پروتیینی و سایر مواد معدنی بوده و از ارزش غذایی بالایی برخوردار است.

پوست نازک این خرما به رنگ قهوه‌ای تیره و با توجه به اینکه گوشت و پوست آن کاملاً به یکدیگر چسبیده‌اند، ظاهری زیبا و مطلوب دارد.

Categories:

Leave a Comment